Élménybeszámoló, 1. rész

Egész életen át tartó tanulás program
Leonardo da Vinci Mobilitás

 

 

Viva Valencia!

 

VALENCIA 2012

A Székhely intézmény 2012 májusában kapott értesítést arról, hogy a TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY által meghirdetett „Az egész életen át tartó tanulás” LEONARDO DA VINCI alprogramra beadott pályázata sikeres, és ennek keretében 2012. november 10 – december 02-ig 12 fő tanuló (6 fő Informatikai rendszergazda és 6 fő Villanyszerelő) 2 fő kísérő tanárral Valenciába utazhat szakmai gyakorlatra. (Valencia, Spanyolország 3. legnagyobb városa, kb. 800.000 lakossal a Földközi tenger partján)

 Jelentkezni motivációs levél megírásával és Europass önéletrajzzal lehetett.
A kiutazást 6 alkalommal (szombatonként, napi 8 órában) felkészítés előzte meg, ahol a tanulók: kulturális, mentális, szakmai és idegen nyelvi (angol és spanyol) órákon vettek részt.

 

A fogadó intézmény – CENTRO SUPERIOR DE HOSTELERIA Y TURISMO DE VALENCIA - profilja a vendéglátás (szakács, pincér), turizmus oktatása, felnőttképzés ezeken a területeken és külföldi diákok szakmai gyakorlatának szervezése, lebonyolítása

November 10-én a maximálisan vihető csomagmennyiséggel megindultunk Spanyolország felé, ami 3 hétig az "otthonunk" lesz, hogy nagy létszámú, sokgyerekes családként működjünk, és tejesítsük a pályázatban leírtakat.

Az út fárasztó, és hosszú volt, de talán a látvány, amelyben részesültünk a repülőről; kárpótolt bennünket.

Pontosan érkeztünk Madridba, kiszálltunk, megkerestük a következő úthoz a beszálló kaput, majd szerencsénkre kevés késéssel 3/4 2-kor landoltunk Valenciában.

 

 Hétfőn reggeli után térképekkel (a térkép és a valóság sajnos sokszor beszélő viszonyban sem voltak egymással) ill. egyéb navigálásra alkalmas eszközökkel megindultunk a fogadó intézmény felé, ahol találkozó, állásinterjúk és másnaptól munka várt.

 

 

 

A szélrózsa minden irányában voltak a munkahelyek: gyalog, busszal, metróval történt a közlekedés. Keddtől lépcsőzetes indulással és hazaérkezéssel mindenki dolgozott. Munka után "itthon" fürdés, pihenés és esténként az egész csoportnak közös vacsora, a nap és a másnapi vacsora megbeszélése.

 

Talabos Gáborné, kísérő tanár

 folytatás >