Projektleírás


2010-ben az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közreműködésével meghirdetett Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek – „A” komponens című KEOP-2009-6.2.0/A pályázat keretén belül iskolánk 2011-ben sikeresen pályázott bruttó 8.665.619 Ft támogatásra.

A fenti célok megvalósíthatósága érdekében az elnyert pályázat keretein belül beszerzésre került 16 kerékpár, megépült a kerékpárok tárolására szolgáló zárt, fedett kerékpártároló és a megfáradt kerékpározók részére felújításra került egy férfi és egy női öltöző és vizesblokk is megyeszékhelyünkön, a Székhely Intézményünk területén.

A kollégium lakóinak nagy segítség a délutáni szabadidő hasznos eltöltésében. A fiú kollégium egyik csoportja már élt is a lehetőséggel és a kerékpárokkal túrázni indultak a gemenci erdőbe. A tavaszi időszakra több hasonló eseményt is tervezünk.
Kurdi László, kollégiumi vezető, stratégiai főig. h.
A két öltöző felújítási munkálatait a Forrás Bau Kft. végezte el. A tároló terveit a Molnár és Lugosi Bt. (dr. Molnár Tamás) készítette el. Az építési munkálatok a Hinke Kft. által legyártott elemek segítségével a tároló összeállításával végződtek.

A kerékpárok és a beruházott, felújított létesítmények hétköznapi felhasználása dolgozóink, tanulóink és vendégeink részére együttesen szolgálja a közösség egészség- és környezettudatos életvitelének elősegítését.

Főbb adatok:
Szerződéskötés dátuma: 2011.04.21
Elnyert támogatás: 8.232.338 Ft.
Zárható kerékpártároló építése: 1.905.000 Ft.
16 db új kerékpár beszerzése: 800.000 Ft.
Öltözők felújítása: 2.807.838 Ft.
 
Örülünk, hogy az iskola ilyen lehetőséget is biztosít a diákok számára. Biztosak vagyunk benne, hogy az osztályunk tavasszal ki fogja használni a lehetőséget, amit az új kerékpárok kínálnak. Beszélgettünk a többiekkel, és ők is ezt tervezgetik.
Amikor felújították az öltözőket, akkor nagyon megörültünk, hogy ilyen kulturált és modern környezetben készülhetünk a testnevelés órákra ezután. Nagyon jó ötlet volt a zuhanyzók teljes felújítása és a kézszárítók beszerelése. Sokan éreznek hasonlóan a fejlesztésekkel kapcsolatosan. Köszönjük.
Takáczi Adrienn és Király Dániel, tanulók, FM505
A tervezés időszaka 2011. június- július időszakára esett. Ezután 2011 augusztusában indult az öltözők felújítása. Az elkészült női- és férfiöltöző átadására 2011 szeptemberében került sor. A kerékpárokat 2011 októberében szereztük be. A tároló építése két fázisban zajlott. Az alapozást 2011 júliusában végeztük el. A felépítmény összeszerelése 2012 szeptemberében fejeződött be. A létesítményt 2012. szeptember 22-én adtuk át a közösségnek használatba vételre. A projekt záró konferenciáját 2012. december 12-én tartottuk.

A projektben a nyilvánosságot a „C” és „D” típusú tábla kihelyezésével, szórólapokkal, plakátokkal, rádió spottal, képújsággal, újságcikkekkel, honlap üzemeltetésével, rajzpályázat szervezésével, záró konferencia rendezésével biztosítottuk.

A projekt neve:
Kerékpár közlekedést segítő projekt a Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskolában

A pályázat azonosítója:
KEOP-6.2.0/A/09-2010-0162

Közreműködő szervezet:
Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft.
www.nkek.hu

Kedvezményezett neve:
Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
http://klik.gov.hu/
Elnyert pályázati összeg:
8.232.338 Ft (5% önerő)

Kerékpárok beszerzése:
800.000 Ft (16 db)

Öltözők felújítása:
2.807.838 Ft

Tároló megépítése:
1.905.000 Ft
További hivatkozások:
Warning: include(simphp.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\inetpub\http\szh\keop\vege.php on line 90

Warning: include(): Failed opening 'simphp.php' for inclusion (include_path='.;C:\php\pear') in C:\inetpub\http\szh\keop\vege.php on line 90