Katonai járőrverseny Tolna megyében

forrás: www.kormanyhivatal.hu
Első alkalommal rendezett katonai járőrversenyt a megye középiskoláinak 9-12. évfolyamos tanulói részére a Tolna Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkársága és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 10. Katonai Igazgatási Iroda Szekszárd.

A Magyar Honvédség és a civil társadalom kapcsolatának erősítésére, a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében hirdetett megmérettetésen 9 csapatban, 36 diák vett részt.

Az állóképességet, ügyességet, valamint elméleti felkészültséget igénylő feladatokat színesítette, hogy a 2016. május 18-án megtartott versenynek az MH 54. Veszprém Radarezred 2. Gerinc Radar Mérőpont Medina laktanya biztosított helyszínt.

Kúszófolyosó, gumihúzás

A diákok a korábbi „Honvédelmi Kötelék” versenyeken már megismert öt versenyszámban mérték össze tudásukat:

  1. Honvédelmi TOTO
  2. Légpuska lövészet
  3. Kúszófolyosó
  4. Kézigránát célba-dobás
  5. Elsősegély
Elsősegély gyakorlati feladat

Első helyezett lett a Szekszárdi Szakképzési Centrum Szent László Szakképző Iskola és Kollégium R2 nevű csapata, második helyezést értek el a Limanovai Huszárok, akik a Szekszárdi Szakképzési Centrum Paksi I. István Szakképző Iskoláját képviselték, a dobogó harmadik fokára pedig a Mentőangyalok nevű csapat állhatott, akik a Szekszárdi Szakképzési Centrum Szekszárdi Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola és Kollégiumból érkeztek a megmérettetésre.

Az eredményhirdetést követően a „Katonai Járőrverseny Tolna Megye” vándorserleget Vörösné Strasser Teréz, a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárd Járási Hivatalának vezetője adta át a győztes „R2” csapatnak.

Eredményhirdetés után

progeCAD - az AutoCAD ® alternatívájaA 2D&3D progeCAD Professional szerkesztőprogram szállítója a SoliCAD, s.r.o. tervezőiroda

ecdl

„Ha valamin mérgelődsz, bánkódsz, sírsz, egy hónap múlva nem úgy fogsz rajta mérgelődni, bánkódni és sírni. Hát még egy év múlva! Haj, de bölcs ember volna, aki mindent olyan szemmel tudna nézni, ahogyan egy év múlva látja!” (Gárdonyi Géza)