Katonai járőrverseny Tolna megyében

forrás: www.kormanyhivatal.hu
Első alkalommal rendezett katonai járőrversenyt a megye középiskoláinak 9-12. évfolyamos tanulói részére a Tolna Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkársága és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 10. Katonai Igazgatási Iroda Szekszárd.

A Magyar Honvédség és a civil társadalom kapcsolatának erősítésére, a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében hirdetett megmérettetésen 9 csapatban, 36 diák vett részt.

Az állóképességet, ügyességet, valamint elméleti felkészültséget igénylő feladatokat színesítette, hogy a 2016. május 18-án megtartott versenynek az MH 54. Veszprém Radarezred 2. Gerinc Radar Mérőpont Medina laktanya biztosított helyszínt.

Kúszófolyosó, gumihúzás

A diákok a korábbi „Honvédelmi Kötelék” versenyeken már megismert öt versenyszámban mérték össze tudásukat:

  1. Honvédelmi TOTO
  2. Légpuska lövészet
  3. Kúszófolyosó
  4. Kézigránát célba-dobás
  5. Elsősegély
Elsősegély gyakorlati feladat

Első helyezett lett a Szekszárdi Szakképzési Centrum Szent László Szakképző Iskola és Kollégium R2 nevű csapata, második helyezést értek el a Limanovai Huszárok, akik a Szekszárdi Szakképzési Centrum Paksi I. István Szakképző Iskoláját képviselték, a dobogó harmadik fokára pedig a Mentőangyalok nevű csapat állhatott, akik a Szekszárdi Szakképzési Centrum Szekszárdi Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola és Kollégiumból érkeztek a megmérettetésre.

Az eredményhirdetést követően a „Katonai Járőrverseny Tolna Megye” vándorserleget Vörösné Strasser Teréz, a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárd Járási Hivatalának vezetője adta át a győztes „R2” csapatnak.

Eredményhirdetés után

progeCAD - az AutoCAD ® alternatívájaA 2D&3D progeCAD Professional szerkesztőprogram szállítója a SoliCAD, s.r.o. tervezőiroda

ecdl

„Okos ember, ha beszél, mindig másnak beszél. Az ostoba mindig magának beszél, mikor másnak beszél is.” (Gárdonyi Géza)